Аиде и аз с нови джантета STILAUTO ANTARES,даите идеи и линкове на реновиране на алуминиеви джанти че солта е е......ла м........а на лака
Известие
Collapse
No announcement yet.
Най-накрая и аз с 33
Collapse
X
-
Подскажете дали главите на 1.4 и 1.5 са взаимозаменяеми или поне повдигачите им да са еднакви,че маи ще разбутваме една такава.
Някои да има информация за Бургаската 33ка която се продава в Мобилето в момента и дали 94г е с защитеното от корозия купе.
Бл. предварително
Comment
-
Първоначално публикувано от morrty Покажи съобщениеПодскажете дали главите на 1.4 и 1.5 са взаимозаменяеми или поне повдигачите им да са еднакви,че маи ще разбутваме една такава.
Някои да има информация за Бургаската 33ка която се продава в Мобилето в момента и дали 94г е с защитеното от корозия купе.
Бл. предварително
---------- Post added at 20:08 ---------- Previous post was at 20:05 ----------
Първоначално публикувано от morrty Покажи съобщениеАиде и аз с нови джантета STILAUTO ANTARES,даите идеи и линкове на реновиране на алуминиеви джанти че солта е е......ла м........а на лакаAlfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от morrty Покажи съобщениехм красиво е ,а моите джанти като са двуцветни как става.А за пясъка знам,идеята ми беше да направя нещо "home made",еи така за удоволствие наи вечеAlfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от morrty Покажи съобщениеОкиса знам от едно време го махам с препарата за махане на блажни бои "Дунав",окиса кипва и се изпарява като дим.Но с остатъка от лака не е така ще пробвам с терминатора на Оргахим па тогава ще видим.
Comment
-
Преди време ми направи впечетление че генератора на Опел Кадет С е единтичен с този на 33ката 1 към 1,и си мислих дали и тои има тези проблеми защото не съм виждал Опел с проблеми в зареждането.И маи се оказах прав регулатора на опеловия генератор е коренно различен(инфото е от АУТОДАТА),та мисълта ми е че тези генератори ги има под път и над път и се монтира без промяна на стоики и др.
Това е лично мое наблюдение и мнение и не се ангажирам с него.
Аз ще пробвам.
Comment
-
Първоначално публикувано от morrty Покажи съобщениеПреди време ми направи впечетление че генератора на Опел Кадет С е единтичен с този на 33ката 1 към 1,и си мислих дали и тои има тези проблеми защото не съм виждал Опел с проблеми в зареждането.И маи се оказах прав регулатора на опеловия генератор е коренно различен(инфото е от АУТОДАТА),та мисълта ми е че тези генератори ги има под път и над път и се монтира без промяна на стоики и др.
Това е лично мое наблюдение и мнение и не се ангажирам с него.
Аз ще пробвам.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
Първоначално публикувано от morrty Покажи съобщениеБоби имам приятел с такава Капка и ще видя как стоят нещата при него и ще докладвам,но до колкото знам Опел с такъв проблем не съществуваAlfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
-
ето го алтернатора на 33
http://emea.resource.bosch.com/AA/in...0986036520.jpg
а ето го на кадет,където ъгъла е различен
http://seekpart24.com/parts_images?i...ew=M0986034660
като гледам каталозите, директна замяна може да стане с тия за фв евентуално
http://seekpart24.com/bosch/alternat...31510?c=100350
http://seekpart24.com/bosch/alternat...33210?c=100350
само че нищо не печелим, щото алтернатора си е същия.
при 33 проблемите са няколко
-крушката в таблото играе много важна роля за добрата работа на алтернатора
-лоши връзки по дебелите кабели
-най-вероятно смотана схема на регулатора на алтернатора
на брата на 33-ката след пълна ревизия на алтернатора-смяна диоден блок, смяна регулатор и нови четки - ефект нямаше. чак когато сменихме крушката с резистор, алтернатора почна да работи с тръгването на двигателя и да дава що-годе добри напрежения. скоро не сме го мерили, ма не се е оплаквал.
следващия път ако има проблеми, ще пробваме експериментално с външен електронен регулатор за лада, че ми се подмята един.точка
Comment
Comment